Her çocuk, onu eşşiz kılan yeteneklere ve mizaca sahiptir. Çocuklar, öğrenmeye hazır halde doğarlar. Onlar, büyük bir merakla dünyayı ve kendi dehalarını keşfetmek isterler. Bu keşfi yaparken ebeveynlerinin ve çevrelerinde olan yetişkinlerin rehberliğine ihtiyaç duyarlar. Çevrelerindeki insanları ve doğayı gözlemleyerek büyürler. Öz güven, kişisel bakım, sorumluluk sahibi olma, kendini ifade etme, bağımsız ve eleştirel düşünme, problem çözme, empati, iletişim, ince motor/kaba motor gibi pek çok hayati beceriyi erken yaşlarından itibaren kazanma kapasitesine sahiptirler.
Çocuk gelişimi alanında yaptığı çığır açan çalışmalarla bilinen İsviçreli psikolog Jean Piaget’e (1896- 1980) göre çocuk, çevresini inceleyen aktif bir araştırmacı gibidir. Jean Piaget'nin erken çocukluk eğitimi dünyasına mirası, bir çocuğun nasıl öğrendiğine ilişkin bakış açısını kökten değiştirmiş olmasıdır. Piaget; bir öğretmenin/eğitmenin veya bir ebeveynin, bir bilgi aktarıcısından daha fazlası olduğuna, aynı zamanda çocukların kendi bilgilerini oluşturmalarına yardımcı olmak için önemli bir gözlemci ve rehber olduğuna inanıyordu. “Çocuklar bilgiyle doldurulacak boş kaplar değildir (geleneksel pedagojik teorinin dediği gibi). Onlar, kendi dünya teorilerini inşa eden küçük bilim insanları, aktif bilgi yapıcılarıdır.” diyen Piaget, çocukların en iyi deneyimler yoluyla öğrendiğini ve bu sayede kendi öğrenme yollarını oluşturabileceklerini vurguluyordu. Yüzlerce çocukla röportaj yapan Jean Piaget, aynı yaştaki birçok çocuğun benzer sorulara aynı türden yanlış cevaplar verdiğini gözlemledi ve hata yapmasına izin verilen çocukların genellikle hatalarını keşfetmeye, düzeltmeye ya da yeni çözümler bulmaya devam ettiği sonucuna vardı.
Tıpkı Piaget’in de vurguladığı gibi, ebeveynlerin ve eğitmenlerin/öğretmenlerin erken çocukluk yıllarında; çocuklara deneyim ve oyun yoluyla temel becerileri kazandırmayı, onların hatalarını öğrenme fırsatına dönüştürmeyi ve onları kendi dehalarını keşfetmeleri için cesaretlendirmeyi ilke edinmeleri gerekir. Biz de, İlk Eğitim ekibi olarak, Piaget gibi ilham kaynağı ve yol gösterici olan bilim insanlarının izinden gitmeyi; 0-6 yaş aralığındaki çocukların meraklarını teşvik eden ve öz güvenlerini geliştiren deneyim temelli bir eğitim hizmeti sunmayı; toplululuğumuza katılacak eğitmenler(okul öncesi öğretmenleri), çocuklar ve ebevenylerle birlikte sürekli öğrenerek fayda üretmeyi ilke edindik. İnanıyoruz ki daha iyi bir gelecek; zihinsel ve fiziksel açıdan sağlıklı yetişen çocuklarla ve çocukların ihtiyaçlarını bilimsel kanıtlarla merkeze koyan eğitim modelleri ile mümkün olacaktır.
Ebeveynlerimizden Biri Olun
Some description text for this item
We look forward to joining us and sharing your views and contributing to our processes. We are waiting for you to fill in the application form to include your nice comments. Let’s get to know each other : )
Happy Mother
Don’t you think that as a father we should invest in his primary education? We look forward to posting your nice comments. Come on, fill out the form today. Let’s meet : )